زرشک سیاه یا زرشک کوهی رنگ تیره دارد و دارای قلب است. زرشک ها را تمیز کرده و بشویید، بگذارید 2 تا 3 ساعت خیس بخورد و آبکش کنید. سپس با نصف آب ذکر شده در دستور، زرشک را داخل مخلوط کن له کرده و در یک صافی غیر فلزی بریزید و با دست آب آن را کاملا بگیرید. آب زرشک را با بقیه آب و شکر در قابلمه لعابی حرارت داده و بجوشانید تا غلیظ شود. شربت زرشک با عسل مواد لازم برای شربت زرشک با عسل 1 لیوان آب 2 قاشق غذاخوری عسل 1 قاشق غذاخوری آب زرشک طرز تهیه شربت زرشک با عسل برای تهیه شربت زرشک با عسل، آب زرشک را با یکی از روش های بالا تهیه کنید و میل کنید. آب و عسل . شربت زرشک و عناب مواد شربت زرشک و عناب 100 گرم عناب 50 گرم آب 1.5 لیتر شکر 3 کیلوگرم طرز تهیه شربت زرشک و عناب زرشک و عناب را هم زده و با 1.5 لیتر آب به مدت 10 ساعت خیس کنید.شکر را با کمی آب و کم چرب بجوشانید سپس آب زرشک و عناب را اضافه کنید و بجوشانید تا غلیظ شود.یک سوم لیوان را با شربت و دو سوم را از آب پر کنید و بنوشید. طبع شربت زرشک و عناب سرد است. از خواص شربت زرشک و عناب می توان به کاهش فشار خون، کاهش چربی خون، ضد انعقاد، ضد سودا و بلغم، کاهش دهنده صفرا و حرارت بدن، مقوی کبد، ضد چربی کبد، ضد لک و روشن کننده پاک کننده صورت، بازکننده رگ های خونی اشاره کرد. .