برای تهیه ترشی چغاله بادام: اگر می خواهید چغاله هایتان سبز و تغییر رنگ ندهد، یک قاشق چایخوری (عدس) زغال اخته را در یک لیتر آب به همراه 5 قاشق غذاخوری نمک حل کرده و نخود را اضافه کنید. در این محلول به گونه ای که آنها را بپوشاند و به مدت 24 ساعت در این حالت بماند.سپس چغال ها را از محلول خارج کرده و در آبکش بریزید تا آب آن کاملا جدا شود، اگر می خواهید چغال ها ترد و شکننده شوند یک قاشق غذاخوری لیمو را در یک لیتر آب بریزید و پس از جا افتادن کامل آب زلال را صاف کنید. روی آن برای حذف آهک اضافی. بعد سورگوم را اضافه می کنیم تا یک روز بماند، هر 2-3 ساعت آب آن را عوض می کنیم تا آهک داخل آن از بین برود. این کار را 3 بار تکرار کنید و سپس گلوله ها را روی پارچه پهن کنید تا آب آن کاملا گرفته شود. نخود را در لیوانی ریخته و میل کنید تا اگر نمک کم بود کمی نمک اضافه کنید. اگر نمک چاکله ترشی کم باشد بعد از مدتی شل می شود. .